Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Haartransplantatie de normaalste zaak

 

Hoofdhaar is een van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van de mens. En dat al vanaf het ontstaan van de mensheid. Dus heel logisch dat er continue gezocht is en wordt naar oplossingen tegen haaruitval. Tegenwoordig is haartransplantatie een goed werkende oplossing, maar het heeft duizenden jaren gekost voor deze oplossing er was. Nu is het zo geliefd, dat het wel lijkt of iedere bekende Nederlander een haarprobleem heeft en zijn haren laat transplanteren. Gerard Joling, Wesley Sneijder en Frans Bauer zijn enkele van de velen die hun haar hebben laten transplanteren, met het onderscheid dat ze er waarschijnlijk geld voor hebben gekregen in plaats van ervoor te hebben betaald.
Er worden veel verschillende redenen aangegeven waarom hoofdhaar zo belangrijk is. Van beter, sexyer uitzien tot manlijker en ego verhogend. Duidelijk is dat hoofdhaar aanzien geeft, misschien wordt dit zo door mensen met problemen gezien, maar een hele industrie leeft hier goed van. Vanaf het begin van de mensheid heeft man van alles geprobeerd om haaruitval tegen te gaan of anders op te lossen. En eigenlijk altijd zonder resultaat. De best werkende twee oplossingen waren, totdat haartransplantatie en haarimplantatie uitgevonden waren, gewoon accepteren dat men weinig tot geen haar heeft of een pruik. Zelfs heden ten dage, in een internet tijdperk waar men alles kan vinden en de communicatiekanalen nog nooit zo kort en eenvoudig waren, is er nog een enorme handel in shampoos, pillen, smeerseltjes en dergelijke om het haaruitval probleem op te lossen. Men geeft geld uit, zonder dat er een resultaat komt. Dit is gelukkig met de komst van haarimplantatie en haartransplantatie niet meer noodzakelijk.
Overigens hadden de Grieken vroeger reeds ontdekt dat Eunuchen geen haaruitval kenden. Hierdoor kwamen de Grieken tot de conclusie dat er een relatie tussen hormonen en haaruitval bestond. Tenslotte is men pas een Eunuch wanneer men gecastreerd is, hetgeen uitwerking heeft op de hormoon huishouding. Echter meer als deze conclusie hebben de Grieken hier niet mee gedaan. Pas in 1940 werden de studies uit de Griekse oudheid weer opgepakt en voortgezet. Dr. James Hamilton had hierdoor ontdekt dat bepaalde mannelijke hormonen die ontbreken (of eigenlijk verdwijnen) bij castraten de mannelijke kaalheid veroorzaken. In maart 1995 kwamen onderzoekers van Duke University tot de volgende conclusie: Castratie kan een remedie tegen kaalheid zijn, echter commercieel is dit niet echt acceptabel. Deze conclusie is zeer interessant, het gaat voorbij aan het feit of het ethisch verantwoord is, slechts commercieel niet haalbaar!

 

Haartransplantatie

In de jaren zestig is Dr. Norman Orentriech begonnen te experimenteren met het verplaatsen of transplanteren van haren van de achter‐ en zijkanten van het hoofd naar kalende gebieden. Hij ontdekte dat haar, dat resistent is tegen kaalheid, bij het verplaatsen zijn genetische kenmerken behield, ongeacht waar ze werden geplaatst. Het resistente haar blijft gewoon groeien. Zijn in 1959 gepubliceerde onderzoek legde de basis voor de moderne haartransplantatie. Dankzij Dr. Orentreich hebben vele bekende Nederlanders een leuke extra inkomensstroom. Of ze er ook daadwerkelijk beter door zijn gaan uitzien moet ieder voor zichzelf bepalen.

 

Voor meer informatie: http://www.haartransplantatieoffertes.nl/